dissabte, 18 de juny de 2016

Crònica de la presentació de la revista Quaderns de l'Ebre

El passat dijous 16 de juny, es va presentar el número 5 de la revista d’educació, ciència i cultura Quaderns de l’Ebre, que edita l’Institut Cristòfol Despuig, de Tortosa, amb el suport de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Tortosa.

presentacioQdE5a

El sr. Màrius Pont Fandos va fer una amena ressenya de cada un dels articles d'aquest número, començant per l'editorial, que va qualificar de vertader manifest, i acabant per la bella i suggerent imatge de la coberta obra de Rosa Curto.

presentacioQdE5b

La revista recull un article de Josep Ferran Bel sobre el tortosinisme; un altre de David Matheu sobre el fons musical de l’Arxiu Capitular de la Catedral de Tortosa; i un darrer de Joan Fabregat sobre J. J. Landerer, Jaume Ferran i Innocent Paulí. A més a més, s'hi publiquen uns poemes visuals inèdits de Tomàs Camacho i Francesc Xavier Forés, i una divertida narració també inèdita de Joan Moreira sobre el cantador Quico el Célio, recuperada pel seu seu besnét Xavier Aixendri.

El director de la revista, el professor Roc Salvadó, va defensar per acabar la tasca creadora i investigadora del professorat, més enllà de les aules, i va mostrar la seua satisfació per haver assolit els cinc números de la revista.*

L’acte va tenir lloc a les 19.30 h, a la sala d’actes de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Tortosa.


*Tots els números de la revista estan disponibles en format digital des de la Mediateca de l'Institut Cristòfol Despuig.